3 tips voor het kiezen van de juiste aankoopmakelaar

Je hebt besloten dat je graag een nieuwe woning wil kopen, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen en waar je allemaal aan moet denken. Zeker als je een starter op de woningmarkt bent, zullen veel zaken nieuw voor je zijn. Wil je het aankoopproces van je nieuwe huis soepel laten verlopen, dan is het altijd handig om een professionele aankoopmakelaar in te schakelen. Maar hoe kies je een geschikte aankoopmakelaar? In deze bijdrage geven we je graag een aantal handige tips.

Tip 1: Zet je wensen op papier

Wil je dat de aankoopmakelaar je volledig begeleidt tijdens het koopproces of wil je zelf ook een aantal zaken regelen? Voor je gaat zoeken naar een geschikte makelaar is het handig om je wensen op papier te zetten. Logischerwijs zul je wellicht een aantal zaken zelf willen regelen, maar onderschat echter nooit de expertise en het uitgebreide netwerk van een professionele aankoopmakelaar. Het op waarde schatten van jouw potentiële nieuwe woning en het in kaart brengen van de huidige huizenmarkt zijn voorbeelden van taken die je gerust aan een aankoopmakelaar kunt overlaten.

Tip 2: Kijk naar beschikbaarheid en betrouwbaarheid

Beoordeel je potentiële aankoopmakelaar ten eerste altijd op de mate van beschikbaarheid. Kun je hem of haar buiten kantoortijd bereiken als je met een belangrijke vraag zit? Beantwoordt hij of zij binnen een dag je dringende e-mail? Het aanschaffen van een woning is een zeer serieuze aangelegenheid, dus als klant wil je zelf ook graag serieus genomen worden. Een betrouwbare aankoopmakelaar neemt al zijn klanten serieus en staat voor ze klaar wanneer dat nodig is.

Tip 3: Beoordeel de makelaar op regiokennis

Een goede aankoopmakelaar herken je aan zijn uitgebreide netwerk en de kennis van de van de regio die hij of zij voor handen heeft. Zeker als je naar een andere gemeente of provincie wil verhuizen, wil je graag weten wat er in de nieuwe regio te doen is. Een aankoopmakelaar met regiokennis weet bovendien precies wat er in de regio speelt en hoe het bestemmingsplan is opgebouwd. Met zijn of haar hulp ben je altijd in staat om een scherp en realistisch bod op een woning te doen.

Woning kopen? Schakel je eigen aankoopmakelaar

Ben je op zoek naar een geschikte woning in de provincie Gelderland? Dan ben je bij PlannersDesk aan het juiste adres. Eigenaar Edwin Kemers is Gelderlander in hart en nieren. Wonend en werkend in Arnhem is hij actief maatschappelijk betrokken. Als aankoopmakelaar is Edwin dus erg bekend in de regio, waardoor hij altijd binnen korte tijd een geschikte woning weet te vinden, ongeacht te klantvraag. Neem vrijblijvend contact op met Edwin voor een oriënterend gesprek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.